Energimassage

Energimassage

Energimassage är en Japansk massageform som hjälper kroppen att vara balanserad dvs att inte ha för mycket energi eller för lite energi. Den tar bara 20 minuter att ge.

Vad skiljer sig energimassage sittandes ifrån vanlig massage? Två stora skillnader är att du sitter avslappnat och skönt i en energimassagestol med kläderna på. Det finns även en längre variant på energimassage som du då ligger på en massagebänk och tar ca 1 timme och 20 minuter.

Enkelt förklarat kan man säga att i energimassage utgår man i från meridiansystemet, akupunkturpunkter, som består av 12 energibanor som tex tjocktarm, hjärtat och gallblåsan. Dessa 12 energibanor hör ihop med obalanser som kan ge olika symtom beroende på vilken meridian eller organ som är påverkat.

Obalanser i tex gallblåsan kan ge symtom som tex huvudvärk och ledvärk. Har man i stället en obalans i levermeridianen kan man få symtom som tex allergier, yrsel och kramper.

Genom tryck på dessa energipunkter, akupunkturpunkter, justeras dels obalanserna och symtomen kan förbättras eller försvinna helt men ger även mer energi, ökar välbefinnandet vilket gynnar oss alla.