Hej!

Jag heter Therese Sucksdorff Djerf och blev färdig diplomerad Reflexolog/Zonterapeut hösten 2016. Vägen hit har varit väldigt lång och krokig men intresset för alternativa behandlingar och alternativ medicin har funnits med mig i över 20 år och jag nosade redan på utbildningar då. Men jag fick vänta flera år med utbildningar när jag fick fyra underbara barn väldigt tätt som alla har någon neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Jag utbildade mig till undersköterska 2010-2011 och fortsatte terminen efter till barnspecialist undersköterska men intresset för den alternativa vägen blev starkare och starkare.

Jag och min familj flyttade till Kil sommaren 2014 när jag var färdig utbildad barnspecialist undersköterska för att komma bort från Stockholms stress, och i samma veva läste jag en artikel om en kvinna som under större delen av sitt vuxna liv haft klåda på sina underben, vilket jag också hade då, som blivit av med klådan då hon började gå på zonterapibehandlingar. Orsaken var att levern var överbelastad och zonterapin gjorde så att kroppen blev mer balanserad och klådan försvann. Det var då jag bestämde mig för att NU är det min tur att få lite egen tid och göra något jag drömt om länge.

Längre in på kursen insåg jag också att jag kunde göra mycket för mina barn och deras välbefinnande, inte bara hjälpa personer med värk, allergier utan bland annat även minska ångest, normalisera sömn, öka koncentrationsförmågan. I dagsläget har alla mina barn slutat helt med antidepressiva mediciner och två barn har slutat med Ritalin/Concerta (amfetaminliknande preparat för ADHD), de andra har minskat dosen.

Jag och min kropp har självklart också fått utstå mycket fysiska och psykiska påfrestningar så som ångest, depression, smärta och sömnproblem men genom bland annat zonterapi, healing, meditation, träning, kost och näringstillskott har jag lärt mig att lyssna på min kropp vilket gör att jag märker när det blir för mycket och jag kan stanna upp, vilket jag inte kunde göra för några år sedan.

Mina utbildningar

  • Medicinsk Massageterapeut, Svenska Hälsoteamet
  • Diplomerad massör, Svenska Hälsoteamet
  • Energimassage, Svenska Hälsoteamet
  • 1 årig zonterapeututbildning, Axelsons Gymnastiska Institut
  • Lymfmasage, Axelsons Gymnastiska Institut
  • Nada utbildning, Öronakupunktur, Kajsa Landgren
  • 100 Punktskurs, Öronakupunktur, Kajsa Landgren
  • Grundkurs i Kinesotape, Myownway Utbildning och utveckling
  • Massage för förskolebarn, Axelsons Gymnastiska Institut

Listan är långa med krämpor och sjukdomar, både fysiska och psykiska åkommor som kan lindras eller till och med försvinna helt genom zonterapi. Långvarig psykisk påfrestning ger till slut fysiska symtom som till exempel smärta.